друкувати


Гуцулів штрафують за екологію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-25 12:46:49
Півмільйона гривень – за шкідливі викиди. Таку суму нарахувала Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області після планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

На час перевірки підприємство не працювало через відсутність сировини. Загалом у першому кварталі 2009 р. підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, повідомляє ОДТРК.

З метою усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства підприємству видано відповідні приписи з терміном виконання до відновлення роботи виробництва з переробки нафти. За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто три посадові особи на загальну суму штрафів 340 гривень. За наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у першому кварталі 2009 року нараховано компенсацію завданих довкіллю збитків на суму 518 691 гривень.

Матеріали перевірки передано до Івано-Франківської міжрайонної природоохоронної прокуратури та управління СБУ в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі