друкувати


Прикарпаття представлятиме Україну на міжнародній олімпіаді з фізики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-22 10:41:02
Іван Лучко, учень 11 класу Калуської гімназії, представлятиме Україну та Івано-Франківщину на міжнародній олімпіаді з фізики. Вона відбудеться з 12 по 19 липня у Мексиці.

Іван Лучко – дійсний член Малої академії наук України (секція агрофізики та космічних досліджень, базова дисципліна – фізика), переможець ІV етапу всеукраїнської олімпіади з фізики та ІІІ етапу всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Про себе Іван каже: "Не можу сказати, щоб я аж сильно захоплювався навчанням чи дуже любив учитись. Просто це уже стало частиною мого життя. Від цього ніде дітись. Що стосується олімпіад, то тут уже появився певний азарт, а може, такий собі спортивний інтерес: хочеться довести собі й іншим, що ти можеш це зробити. Але, звісно, без любові до предмета нічого б не вийшло. На шкільні олімпіади почав ходити ще з 5 класу. З 8 класу все стало трошки серйознішим: почались обласні олімпіади, а згодом і всеукраїнські. Тяжію до точних наук: фізика, математика, інформатика, непогано знаю хімію. З 9-го класу почав працювати над науковою роботою".

Впродовж кількох років Іван член молодіжної скаутської організації "Пласт". Любить спорт, подорожувати, слухає різну музику, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі