друкувати


Балога вибачився перед Ющенком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-21 02:31:15
Екс-глава Секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що не буде балотуватися на виборах президента. Віктор Балога стверджує, що його мета не президентське крісло, а Верховна рада. Також він допускає, що його робота на посту глави СП була неефективною.

"Я не збираюся балотуватися ні на яких виборах, в тому числі на президентських. Наша основна задача – перемога на парламентських виборах", - заявив він на брифінгу сьогодні, 21 травня.

Водночас Балога дав зрозуміти, що "Єдиний центр" підтримає когось з кандидатів у президенти.

"Для чого розвивати партію, щоб бути в стороні від президентських виборів?" – здивувався він.

Але при цьому Балога спростував чутки про те, що буде очолювати виборчий штаб Ющенка, або якогось іншого кандидата.

"Я нічиї штаби очолювати не буду. Попереду літо, відпочину, а потім буду дивитися, як вписатися в ту роботу, яку я оголосив", - зазначив він.

На питання журналістів, чи на бачить він своєї провини у падінні рейтингу Ющенка, Балога сказав:

"Якщо я винуватий, ти приношу президенту свої вибачення за неправильну організацію роботи в Секретаріаті. Але все набагато тяжче і складніше".

У той же час він заявив, що Ющенко не має шансів на виборах президента.

"Вся проблема в тому, що я не бачу перспективи в цій затії", - сказав Балога.

Він також підкреслив, що не виключає співпраці з жодною політичною силою.

"Я допускаю співпрацю з усіма: і з БЮТ, і з Партією регіонів, із Нашою Україною, і з президентом. Не допускати співпраці, і бути в політиці - це шлях в нікуди", - наголосив Балога.

Нагадаємо, 19 травня Віктор Балога був офіційно звільнений з посади глави Секретаріату президента. Цей процес супроводжувався серйозним скандалом, оскільки Балога звинуватив Віктора Ющенка у свідомій діяльності на шкоду інтересам України, невиконанні своїх передвиборних обіцянок, апатії, потуранню корупції та кумівству у владі та ін. Одним з найбільших "гріхів" президента екс-соратник вважає сприяння призначенню Юлії Тимошенко на пост прем'єра у 2007 році.

З огляду на це, на думку Балоги, Ющенко не має морального права балотуватися на наступних президентських виборах.

Того ж дня головою СП була призначена голова Ради НСНУ Віра Ульянченко, яка вважається одним з найближчих соратників президента , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі