друкувати


Реформа міського теплозабезпечення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-21 02:04:48
В Києві за участю начальника івано-франківського міського управління економічного та інтеграційного розвитку Богдана Білика відбулася презентація проекту "Реформа міського теплозабезпечення" (РМТ), який виконує компанія International Resources Group (IRG). Проект було започатковано у лютому 2009 року Агенством США з міжнародного розвитку (АМР США) строком на три роки. Вартість новації 13 мільйонів доларів.

Проект допоможе Уряду України та місцевим органам влади запровадити позитивні системні зміни в секторі теплопостачання на трьох відповідних рівнях: національному, регіональному та споживчому. Це допоможе створити фінансово життєздатну та стабільну галузь центрального теплопостачання, яка забезпечуватиме надання якісних послуг населенню, державним установам та місцевій промисловості.

Зокрема, у тісній співпраці з Урядом України та органами місцевого самоврядування, проект міцнить правову, регуляторну та інституційну бази, що призведе до покращення послуг теплозабезпечення, регулювання тарифів і забезпечення їх відповідності до законодавства Європейського Союзу у цій сфері.

Для зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування щодо планування, управління та фінансування розвитку систем теплозабезпечення, проект РМТ вибере 20 міст для впровадження пілотних проектів. Ці проекти будуть передбачати аналіз стану систем теплопостачання в містах, розробку енергетичних планів, розробку нормативно-правової бази та технічних специфікацій приладів обліку, впровадження енергоефективних технологій, а також проведення моніторингу результатів цих проектів.

Крім того, РМТ сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів та допоможе у покращенні управління та підвищенні фінансової відповідальності серед домовласників. Управління економічного та інтеграційного розвитку в даний період почало працювати над проектними пропозиціями з тим, щоб м.Івано-Франківськ ввійшло в число міст для впровадження пілотного проекту, Івано-франківське міське управління економічного та інтеграційного розвитку.

Обговорити на форумі