друкувати


Відбулася сесія Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-20 08:10:07
Сьогодні в приміщенні Коломийської міської ради пройшло засідання 40 сесії міської ради. Було заслухано й розглянуто ряд питань, та прийнято по них рішення. Доповідали перед присутніми Мирослав Семчук, начальник міського відділу управління комунальним майном, Ігор Калиняк, директор "Водоканалу" Уляна Мандрусяк, начальник відділу культури і туризму Коломийської міської ради, а також із рядом звернень виступили депутати. Очолював засідання Коломийський міський голова Юрій Овчаренко.

На початку засідання було затверджено основні питання порядку денного, до яких належали: "Про стан розгляду депутатських запитів, звернень, запитань. Земельні питання. Різне", "Про виконання міського бюджету за І квартал 2009 року", "Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста на 2003-2005рр. та на період до 2010 року, внесення змін до неї", "Про хід виконання програми "Питна вода м.Коломиї на 2006-2020 роки" та внесення змін до неї", "Про роботу закладів культури у 2008 році", "Про хід виконання стратегічної програми "Розвиток туризму в місті Коломиї" (2006-2010рр.)".

Всі ліміти часу перевищило перше питання порядку денного. І це все тому, що депутатами було внесено ряд запитів та звернень, по яких відразу кворумом прийняли відповідні рішення. Народні обранці не шкодували своїх голосів і практично одностайно підтримували своїх колег. Зокрема, Ярослав Гошій говорив про міське озеро, яке з чудового місця для відпочинку перетворилося буквально в чорну діру. Вже давно молодята не можуть в день свого весілля відвідати так званий "острівець кохання", рибалки шукають інші рибні місця...

Мирослав Оліградський повідомив присутнім про створення депутатського об’єднання "Фронт змін". Також він говорив про проблему зелених насаджень, які вже по кілька років не обрізаються та вростають в ЛЕП та загрожують безпеці громадян.

Також неодноразово виникали питання та коментарі щодо доріг... Це мабуть саме болюче питання. Внесли запит про контроль утримання доріг. По цьому питанню також висловився Віктор Будзінський. Він заговорив про відновлення доріг між будинками в місті, а також вніс усний запит про вирівнення дороги по вул. І.Мазепи в районі "Гомону".

Ярослава Ткачук, директор Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського, запропонувала ввести цілодобовий патруль коло музею "Писанка" у зв’язку з тим, що ввечері серед ночі молоді люди неадекватно там поводяться, розпивають спиртні напої та зчиняють галас, чим заважають як мешканцям міста, так і туристам, які відпочивають в готелях.

Ярослав Масик розповів про стан речей по вул. Леонтовича, які досить-таки невтішні, оскільки і там не бракує проблем. В цьому районі обрізали дерева, а гілля забули прибрати. А також треба прокласти новий трубопровід до буд. №8.

Активним в обговоренні ряду питань виявився Ігор Горецький, який звернувся до мера з проханням прийняти міри щодо упорядкування парку коло Торговиці.

Прозвучав депутатський запит у зв’язку із проведенням робіт в районі КРП та "Тиси". Там є невизначеними межі міста і через це виникає питання про спірні землі. Віталій Вандич наголосив, що необхідно терміново вжити заходів для припинення будь-яких робіт. Також щодо питання землі говорили про держземінспекцію, яка перевіряє акти власності на землю та за їх відсутності карає серйозними штрафами. Приватизованими присадибними ділянками в місті є десь близько половини, отже, штрафувати є кого... І не важливо чи це людина похилого віку, чи це малозабезпечена сім’я, а для державної служби це негідно! Також Олег Снаговський скаржився на роботу світлофорів на перехрестях коло Михайлівської церкви, а також коло СШ №1. Цим користуються вдало даїшники, які, знаючи про існуючі проблеми, знають, де шукати порушників в першу чергу. Говорили також про інші болючі теми щодо благоустрою міста.

Далі повели мову про цьогорічний бюджет. Ганна Бакай, начальник фінансового управління Коломийської міської ради, запевнила, що бюджет виконується і він є збалансованим. Всі заборгованості станом на 20.05.09 погашено. Проголосували депутати "Про уточнення міського бюджету" переважною більшістю.

З рішенням міськради "Про передачу в тимчасове користування оргтехніки" звернувся Андрій Грицан, керуючий справами виконкому. Розглянувши клопотання Коломийського МВ УМВС, з метою сприяння підготовці відомостей, необхідних для поновлення Державного реєстру виборців та відповідно до міської комплексної Програми профілактики злочинності на 2006-2010 роки, міська рада постановила передати комп’ютер, що знаходиться на балансі міської ради і тимчасове користування МВ УМВС, а контроль за виконанням даного рішення покласти на Андрія Грицана.

В зв’язку із неодноразовими індивідуальними та колективним зверненнями мешканців міста Коломиї щодо збереження пам’ятки архітектури ХVI ст. Благовіщенської Церкви та відновлення історичної справедливості виступила Ярослава Ткачук. Вона звернулася із проханням розглянути на сесії міської ради питання щодо повернення приміщення храму греко-католицькій громаді Коломийсько-Чернівецької єпархії. А також виділити земельну ділянку для спорудження нової православної церкви і сприяти у будівництві храму.

Наступним після невеликої перерви виступив Мирослав Семчук. В його сфері діяльності депутати міської ради знайшли найбільше "дирок". У зв’язку з неефективністю роботи апарату пана Семчука представники від народу запропонували скоротити штат. Оскільки в місті на даний момент працює лише 11 двірників, а начальників над ними є 18, математика проста... Також Ігор Горецький наполіг на збільшенні числа двірників до 40. Далі начальник міського відділу управління комунальним майном намагався відповісти на питання та пояснити депутатам ситуацію з дорогами, світлофором на перехресті вулиць Чайковського та Шкрумеляка, міським озером і тд і тп...

Ігор Калиняк доповів про стан води, яка подається громадянам міста. Вона за всіма показниками є чи не найкращою в усій Україні, але є проблеми в паводкові періоди. Очистка води потребує кардинальних змін. Вже ведеться велика робота по запровадженню нових технологій.

Шляхи розвитку туризму в Коломиї накреслила Уляна Мандрусяк. Коломия має великі перспективи, але необхідно рахуватися із специфікою нашого міста. Воно є невелике, а отже, масштабні проекти (побудова аквапарку) не будуть рентабельними та вигідними. Прозвучала думка, що було б добре, якби побудували цілий туристичний комплекс з басейном, готелями, кортами та іншими "лас-вегівськими" принадами. За державні кошти це зробити неможливо, бо їх нема, а підприємців, які б взялися за реалізацію такого грандіозного проекту, ще треба шукати.

Ще розглянули деякі питання та прийняли по них рішення. І тепер залишається лише все задумане виконати, а для цього треба кругленької суми...

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі