друкувати


СБУ передала Прикарпатському університету книги та фільми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-20 05:43:27
19 травня представники Управління СБУ в Івано-Франківській області передали Прикарпатському національному університету імені В.Стефаника дев’ять науково-довідкових видань та два відеофільми, створені за розсекреченими документами Галузевого державного архіву СБУ.

Урочисту передачу творів було присвячено Дню пам’яті жертв політичних репресій, який відзначався в Україні 17 травня. Серед книг – "Невідома Україна. Голодомор 1932-1933 років як геноцид", "Радянські органи державної безпеки у 1939-червні 1941 років. Документи ГДА СБ України", "Бофони: грошові документи ОУН і УПА", сьомий том документальної серії "Польща та Україна у тридцятих-сорокових роках ХХ століття", який має назву "Голодомор в Україні 1932-1933 років", інші. Передані університету документальні фільми "Хлібна гільйотина" та "Технологія геноциду" розповідають про одну з найтрагічніших сторінок історії українського народу.

На зібранні були присутні науковці, викладачі, студенти, громадські діячі, представники засобів масової інформації. Ректор Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Богдан Остафійчук, приймаючи від СБУ книги та фільми, зазначив, що вони допоможуть не лише історикам у науковій роботі, а і кожному громадянинові у встановленні для самого себе правді про події української історії.

Книги та фільми, передані Службою безпеки України, поповнять бібліотечний фонд Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника.



Джерело: Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі