друкувати


Плата за навчання у вузах підвищена не буде – заборона ВР

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-20 02:26:28
Верховна рада не підтримала внесення змін та доповнень до Закону "Про освіту" та до статті 64 Закону "Про вищу освіту" щодо умов оплати навчання. Парламент не дозволив змінювати величину оплати за навчання, названу під час вступу студента на перший курс.

Законодавче нововведення стосувалося внесення змін до умов оплати навчання у вузах.

На сьогоднішній день діє положення, згідно якого розмір плати за весь строк навчання або за надання додаткових освітніх послуг встановлюється у договорі про навчання, і не може змінюватися протягом усього строку навчання.

Парламенту пропонували прописати у законі можливість коригувати вартість навчання "протягом строку навчання на коефіцієнт інфляції та коефіцієнт збільшення рівнів мінімальної заробітної плати та комунальних платежів за попередній рік".

Парламент відмовився дозволити вузам змінювати плату за навчання, названу студенту під час зарахування на перший курс.

За законопроект в цілому проголосували лише 157 народних депутатів.

З них 140 з БЮТ, 14 нардепів з НУ-НС, 12 із фракції Блоку Литвина та один "регіонал" (Тарас Чорновіл). Усі комуністи одностайно висловилися проти.

Зазначимо, сьогодні, 20 травня, лідери парламентських фракцій на погоджувальній раді прийняли рішення голосувати за призначення президентських виборів на 17 січня 2010 року , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі