друкувати


Коломийський "Сільмаш" - уже частково не наш

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-18 02:23:54
Майже рік тривала робота з потенційними інвесторами, якій сприяло Головне управління промисловості та розвитку інфраструктури Івано-Франківської обласної державної адміністрації, - адже саме сюди сходяться відомості про всі наявні в області вільні виробничі площі.

Як свідчать різні джерела, спочатку на вільні площі коломийського заводу "Сільмаш" претендували кілька фірм. Мали намір придбати придатні для майбутнього виробництва площі польські інвестори, але їх не влаштовувала ціна – більша за очікувану. Тож присутній на спільному засіданні колегії Коломийської районної державної адміністрації і президії районної ради начальник відділу промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Богдан Тхір повідомив, що після торгів на Прикарпатській регіональній торговій біржі частину "Сільмашу" придбала французька фірма "Камелін".

Ідеться про 5,2 тисячі квадратних метрів виробничих площ, придбаних за 4 мільйони 208 тисяч гривень, - каже начальник управління економіки коломийського міськвиконкому Ольга Гранда. Французи збираються виготовляти у нас запчастини до сільськогосподарської техніки і автомобілів, зокрема, таких марок, як опель і шкода.

Цікаво, що від запропонованого колишнього заводу "Індуктор", що в Отинії, французи відмовились. Тим часом коштами, що надійшли від продажу сільмашівських виробничих площ, керує комітет кредиторів, який діє на підприємстві…

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі