друкувати


Коломия: Продали землю - поповнили бюджет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-16 04:24:13
14 травня 2009р. пройшов аукціон, на якому Коломийською міською радою було продано земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 3,8 га в районі об’їзної дороги "Стрий-Чернівці". За роз’ясненнями з цього питання ми звернулися до заступника міського голови, Романа Бортейчука.

Роботи, які робляться для покращення міста (капітальне будівництво, придбання сміттєприбиральної машини), виконуються за ті кошти, які є заробленими від продажу нерухомості, або земельних ділянок, що належать громаді міста Коломия. Це є "бюджет розвитку". З нього кошти йдуть на покращення інфраструктури міста. За допомогою цих грошей буде змога також для ремонту доріг, дахів та для виконання інших нагальних робіт.

На даний час міською радою продана земельна ділянка, цільовим призначенням якої є будівництво заводу, що буде виготовляти тротуарну плитку. Від продажу даного об’єкту, даної земельної ділянки місту поступають кошти у розмірі 1 273 647 грн.

Не дивлячись на кризу, яка панує у світі і в Україні, та зачіпає наше місто зокрема, найперше ми працюємо на розвиток міста, - запевнив заступник міського голови. Буде побудовано завод, в якому працюватиме більше сотні людей. По проектній документації він аналогічний підприємству "Магік", яке знаходиться у Львівській області (один з найбільших виробників тротуарної плитки в Україні). Він відповідає всім стандартам і є екологічно чистим. Це не шкідливо для міста і він спеціально знаходиться у виробничій зоні, де міською владою передбачено виготовлення будівельних матеріалів.

Покупцем земельної ділянки виступило ТзОВ "Укрпрусбуд", яке вже має свою історію вироблення тротуарної плитки, її монтажу. Це коломийська фірма, яка вже близько десяти років працює на теренах Коломиї та Яремче. Підприємство, яке зростало в нас на очах, ставало високорентабельним, оскільки перейшло на якісно новий рівень. Ті об’єми робіт, які вони виконували, вже стали недостатніми для задоволення ринку. Вони мають свої виробничі потужності по вул. Волоській, недалеко від того місця, де придбали ділянку. Мають свій завод по виробництву бетону. Планується, що нове підприємство буде перекривати ринок продажу плитки всієї області, а також не виключено, що зможе працювати і на інші регіони.

За словами пана Бортейчука, по проекту завод буде високотехнологічний з німецькими лініями виробництва. Таких підприємств у світі нараховується лише шість. З появою нового заводу будуть нові суттєві надходження до міського бюджету (комунальний податок, плата за землю). Це новий поштовх для розвитку виробництва у нашому місті, а також для забезпечення людей роботою та стабільною зарплатою, відповідно будуть надходження і Пенсійний фонд.

Говорячи про земельне господарство в загальному Роман Бортейчук повідомив, що на даний час в нас є підготовлено земельних ділянок на суму 16, 5 млн грн для продажу. Це є лише початок роботи по реалізації земельних ділянок. На цей рік в нас заплановано продати землі на 6 млн грн. Інші землі будуть в резерві для наступних років. Ведеться робота над тим, щоб виконати це завдання.

Земельні ділянки є різного призначення: для виробництва, для комерції, для житлового будівництва (багатоповерхове будівництво, індивідуальне) та для сільського господарства. Особливого значення для міської влади є ті землі, які йдуть під будівництво різного виду виробничих підприємств, тому що це автоматично створює багато нових робочих місць.

Земля – це велика цінність і будемо мати надію, що новий власник гідно розпорядиться цим багатством...

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі