друкувати


Коломийщина незабаром ввійде до складу "ВелоКраїни"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 03:44:12
Відбулася нарада-семінар у формі круглого столу по включенню Коломиї до проекту "ВелоКраїна". Менеджер проекту Віктор Загреба презентував проект та його основні заходи, вказав на можливості, які відкриваються у розвитку туризму на Коломийщині, а також було розглянуто форми співпраці в цій галузі.

На нараді були зібрані представники від Коломийської міської влади, підприємці та власники садиб і готелів, журналісти і звичайно велотуристи.

Вступне слово взяв Віталій Вандич, депутат Коломийської міської ради, - Коломия і Коломийський район включені до кола цього проекту. Через наше місто і район будуть прокладені веломаршрути і ми будемо радитися як правильно підійти до того чи іншого питання, щоб місто себе гарно презентувало та будемо вносити пропозиції для створення маршрутів. – В результаті саме пана Віталія було обрано координатором проекту в місті Коломия, оскільки він був причетним в просуванні проекту "ВелоКраїна" і брав активну участь.

Віктор Загреба, менеджер проекту, провів для присутніх презентацію "ВелоКраїни", було продемонстровано вже пророблену роботу у Яремчанському регіоні. Всім присутнім подарували карти мережі розроблених веломаршрутів в Яремче, Микуличині, Татарові та Ворохті. Всього таких маршрутів вже є 18. Вони помарковані та по них є побудовані альтаночки, де велотурист може заховатися від раптової зливи, які не є рідкістю в літній сезон в Карпатах. Також було продемонстровано велостійки, які встановлено по м.Яремче біля громадських та туристичних закладів. Всього їх вже налічується 70, коло кожної велостійки можна припаркувати відразу кілька велосипедів. Також багато уваги приділялося інформації про облаштування садиб для прийому велосипедистів.

Протягом 2009-2010рр. За підтримки Європейського Союзу, який співфінансує проект "ВелоКраїна", в Карпатах з’явиться приблизно 80 маршрутів для велосипедистів, будуть облаштовані сотні громадських велостоянок, видрукувані та розповсюджені десятки тисяч буклетів, путівників та велокарт. Це, а також ретельне вивчення досвіду західних сусідів, дозволяє спрогнозувати значний сплеск уваги українців до гірського велосипеда як способу відпочинку та пізнання своєї країни, і, відповідно, до значного збільшення числа туристів у Карпатах влітку та восени.

Вже помітні значні результати від старту проекту – цього року на травневі свята в Карпати приїхало значно більше туристів, аніж в минулі роки. Цей досвід має стати рушійною силою для створення велоосередку на Коломийщині, щоб вона була активною зоною відпочинку людей з усієї України і не тільки.

З вересня цього року вже почнуться активні дії, - запевнив Віктор Загреба. – А саме будуть проводитися прес-тури, по місту розмістять білборди для популяризації та для ознайомлення з "ВелоКраїною". Також Коломию будуть представляти на різних виставках. Чотири найкращі садиби отримають гранд від Європейського Союзу.

Попередньо на семінарі вже було розроблено знавцями місцевості Коломийщини 15 веломаршрутів. Коломиї є що показати туристам, оскільки в районі налічується 600 точок в реєстрі визначних місць України.

Коломия – дуже привабливий край, тут щороку відпочивають тисячі людей, але для любителів активного відпочинку вона виступала лише перевалочним пунктом. Відтепер значна частина туристів, зупинившись раз на цих мальовничих землях, вже назавжди будуть зачарованими красою водопадів, різноманіттям лісів та багатством історії краю.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі