друкувати


"Народний антикризовий спротив" вимагає відставки Луценка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 03:18:52
Четверо членів громадської організації "Народний антикризовий спротив" з Івано-Франківська розпочали безстрокове голодування під стінами Верховної Ради України.

"Основна вимога - визнати на урядововому рівні надзвичайний фінансовий стан в Україні. Далі ми хочемо створити державні соціальні комісії із залученням громадських організацій, державних соціальних служб, представників влади для визначення переліку видів діяльності та категорії громадян, які постраждали від фінансової кризи та затвердити процедури реєстрації таких постраждалих, - зачитає програму організатор акції в Івано-Франківську Віктор Неміш. - Зобов'язати банківські установи надати кредитні канікули людям, які отримали статус потерпілих від кризи терміном на 12 місяців. Також терміново анулювати антиконституційні рішення, які дають можливість банкам забирати заставне майне без суду. Просимо і за автомобілістів та перевізників - скасувати здирницький дорожній збір".

Голодування протестувальників на підтримку прийняття урядом антикризової програми дій, зміни виборчого законодавства на користь відкритих виборчих списків, обмеження депутатської недоторканості, реформування правоохоронних та судових органів, відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Київська міліція заборонила активістам проводити акції непокори, свої мотиви правоохоронні органи не пояснили.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі