друкувати


Кролики – це не тільки цінне хутро, але й... кілька років в’язниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 11:35:11
Відомий анекдот про те, що кролики – це не тільки цінне хутро, але й 3-4 кілограми дієтичного м’яса, для 25-річного мешканця Тлумацького району, як виявилося, слугував своєрідним спонуканням до дій, що аж ніяк не пов’язані з гумором.

Днями по допомогу до правоохоронців звернувся пенсіонер з райцентру, який повідомив, що за час його відсутності у господарстві побував крадій. Проникнувши вночі до чужого обійстя, зловмисник спромігся викрасти 23 кролів. Щоб розшукати та затримати підозрювану у вчиненні злочину особу, співробітникам міліції знадобилося кілька діб.

На жаль, повернути власникові його домашню живність не вдалося, оскільки злодій наступного ж після вчинення злочину дня подався до обласного центру. На продуктовому ринку він успішно розпродав усіх кролів за 780 гривень. І не дивно, бо продавав їх удвоє дешевше. Неважко здогадатися, що коли крадія затримали, то виручених грошей при ньому вже не було. Він встиг витратити їх на розваги та спиртне, до якого небайдужий.

Фігурант кримінальної справи вже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжок, в тому числі й аналогічної. Кілька років тому тлумаччанин також поцупив з чужої господарки кількох кролів. Тоді викрадені тварини стали однією зі страв на його столі. Варто зазначити, що за ту витівку він лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Тепер же знову отримав перспективу опинитися на лаві підсудних.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі