друкувати


Дітям - палац, спортсменам - Кубок Європи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-15 10:59:15
Перебуваючи на Прикарпатті, голова НОК Сергій Бубка зустрівся з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом.

За словами начальника міського управління спорту Віталія Матешка, на зустрічі з іменитим спортсменом представники міської влади висловили сподівання, що до 350-ої річниці Івано-Франківська варто спорудити новий сучасний Палац спорту, де функціонуватимуть секції з баскетболу, художньої гімнастики, волейболу та можна буде проводити міжнародні змагання. Наразі існує лише проект палацу, але коштів на його спорудження немає. Зате наступного року міська влада обіцяла дати на це будівництво гроші.

Мотивуючи своє сподівання й побажання, мер міста Віктор Анушкевичус зазначив, що 30 відсотків населення обласного центру Прикарпаття активно займається спортом, а область славиться відомими спортсменами. Міською владою також прийнято дві спортивні програми: "Розвитку фізичної культури і спорту до 2011 року" і програму "Розвитку, ремонту й реконструкцій спортивних споруд в Івано-Франківську".

Пан Матешко розповів, що у рамках цих програм планують відреконструювати Муніципальний спортивний центр, гімнастичний зал у приміщенні ДЮСШ №1 та закінчити ремонт стадіону Рух, що триває вже близько двадцяти років. Останнє є найболючішою проблемою міста. Коштів на спорт у 2009 виділено не особливо багато: 2, 5 мільйони гривень, але ніхто не сидітиме, склавши руки. Мер запевнив, що влада фінансуватиме скільки зможе ремонт та побудову спортивних закладів. Готові також й шукати для цього спонсорів.

Важливим моментом зустрічі стало й прохання Віталія Матешка до високих чиновників підтримати Івано-Франківськ, місто, де традиційно відбуваються міжнародні змагання зі спортивної ходьби, у проведенні кубку Європи з цього виду спорту. За словами міського начальника відділу спорту, щороку позмагатися на Прикарпаття приїжджають спортсмени з кількох країн світу. У місті є сертифікована траса, та всі умови для змагань високого рівня. Сергій Бубка запропонував найближчим часом обговорити ці та інші питання розвитку спорту на Прикарпатті на державному рівні.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі