друкувати


В Івано-Франківську з’явились безпритульні гральні автомати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-14 11:38:31
В обласному центрі Прикарпаття давно заборонили встановлювати ігрові автомати в громадських місцях. Та, схоже міська влада не є авторитетом для торгівців азарту.

Боротись із однорукими бандитами все важче, тепер вони кочують з місця на місце. Заборона на встановлювання одноруких бандитів у центральній частині міста, призвела до того, що недобросовісні підприємці освоюють інші території.

Щоб розмістити на вулиці чи площі гральний автомат необхідно мати дозвіл та отримати ліцензію на здійснення ігрового бізнесу. Більшість таких установок, що встановлюється не у спеціалізованих приміщеннях, в Івано-Франківську працюють незаконно.

Нещодавно на площі Ринок "зникли" кілька ігрових установок, що також діяли не в межах правового поля. Працівники міського управління торгівлі, житлово-комунального господарства та правоохоронні органи нарешті змусили знахабнілого підприємця звільнити займану площу. Ці ж самі гральні автомати тепер з’явились у міському парку ім. Т. Шевченка. Володимир Ротару, директор цього парку, на запитання чому у громадському місці раптом встановили ігрові установки, тільки знизив плечима. Каже, що відповідного дозволу на цю діяльність підприємець не має. Ротару під час міськвиконкому запевнив, що попередив власника. Натомість міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус поставив за роботу чиновнику двійку, бо той вирішив боротись з однорукими бандитами словом, а не ділом. Володимир Ротару не вжив відповідних заходів, також не звертався до правоохоронних органів.

Нагадаємо, азартні ігри дозволяється проводити тільки в спеціально обладнаних приміщеннях, забороняється організація азартних ігор у громадських місцях та місцях соціальної сфери.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі