друкувати


Не прийшов на тестування – залишився без атестату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-14 11:15:01
Учні, які зареєструвались на зовнішнє незалежне оцінювання, але не з’явились на тести, ризикують залишитися без атестатів. Про це на оперативній нараді голови облдержадміністрації повідомила начальник управління освіти та науки Зінаїда Болюк.

Цьогоріч Міністерство освіти і науки передбачило, що замість екзаменів випускники загальноосвітніх шкіл проходитимуть тестування, оцінки з якого автоматично будуть зараховані їм в атестат як підсумкові.

Чимало дітей з метою "перестрахуватись" реєструвались одразу на кілька предметів, а приходять лише на предмети, які необхідні їм при вступі до вищого навчального закладу, не до кінця усвідомлюючи нововведення. Як пояснила Зінаїда Болюк, зареєстровані учні, які без поважних причин не прийшли на тестування, залишаться без підсумкової оцінки з даного предмету. Начальник управління освіти та науки вбачає вихід із ситуації у проведенні додаткової сесії, однак наразі роз’яснень з цього приводу Міністерство не надало.

Зінаїда Болюк також повідомила, що навчання у прикарпатських школах цього року завершиться 29 травня. Цього дня у всіх школах — "останній дзвоник". А 24 травня — в приміщенні обласного академічного музичного-драматичного театру ім. І. Франка відбудеться звіт кращих представників художньої самодіяльності ЗОШ області, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі