друкувати


Івано-Франківськ: Посол США годину розмовляв із мером

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-14 11:02:41
У рамках дипломатичного турне Україною посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор з офіційним візитом прибув на Прикарпаття. 13 травня на зустрічі з головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом відбулася відверта розмова про перспективи розвитку обласного центру Прикарпаття.

Посла цікавили економічні та політичні теми, зокрема, які прийнято заходи для полегшення наслідків економічної кризи, чи місто надійно забезпечене від наступних паводків та чи ефективно співпрацюють політичні партії на місцевому рівні.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус запевняв іноземного дипломата, що громада міста обрала шлях до Європейського союзу та НАТО, і місцева влада цей вибір активно підтримує. Мер навів приклади, які яскраво це підтверджують.

Під час розмови вияснилося, що пан Вільям Тейлор народився в Арлінгтоні — місті, яке невдовзі має стати американським побратимом Івано-Франківська. Співрозмовники висловили надію, що це не остання зустріч, і такі розмови відбуватимуться й надалі, хоча, можливо, на іншому рівні, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі