друкувати


Невдала мандрівка горами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 06:30:12
12 травня близько 12 години до рятувальників Осмолодського гірського пошуково-рятувального пункту зателефонував 65-літній житель села Гриньків Рожнятівського району і попросив допомоги у рятувальників.

Як розповів літній чоловік, під час подорожі на велосипеді до гори Грофа він впав, отримав травму ноги та не міг далі самостійно пересуватись. На допомогу потерпілому одразу вирушили осмолодські рятувальники. Вже через півтори години вони на ношах доставили потерпілого до села Гриньків, а звідти - каретою швидкої медичної допомоги травмованого чоловіка доправлено до Рожнятівської ЦРЛ, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в області.

До речі, з початку року працівниками гірських пошуково-рятувальних пунктів Івано-Франківщини було надано допомогу більше трьом десяткам людей.

Головне управління МНС в Івано-Франківській області звертається до всіх туристів, які відпочивають у горах, суворо дотримуватися правил безпеки, обов’язково реєструватися та проходити інструктаж і погоджувати маршрути походів у гірських пошуково-рятувальних пунктах, у жодному разі не йти в гори за погіршення погодних умов.

Обговорити на форумі