друкувати


Події дня. 12.05.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-13 01:18:18
На Прикарпатті створили місцеву організацію політичної партії "Українська платформа". Це перший обласний осередок цієї політичної сили. Очолив його Руслан Присяжний. На всеукраїнському рівні головою "Української платформи" є нардеп України Павло Жебрівський. В Івано-Франківську він зустрівся з місцевим активом партії та провів перші установчі збори.

У Коломиї зареєстровано пожежу. Вогонь спалахнув на території садового товариства Мічурінець. Там загорілася господарська споруда. Вогонь знищив її повністю. Причина пожежі зараз встановлюється. Загиблих і травмованих на місці не виявлено. Загалом вихідні в Коломиї пройшли спокійно. Жодних серйозних правопорушень в місті не зафіксовано, кажуть правоохоронці. Хоча в травневі свята не обійшлося без дрібних хуліганств та бійок.

На Коломийщині "на гарячому" затримано зловмисника, який намагався вчинити крадіжку з лісово-насінного господарства. 38-річного мешканця одного з сіл спіймали, коли він спробував викрасти саджанці туї.

50 найдостойніших мешканців Коломийщини визначатимуть краяни завдяки газеті "Коломийська правда". Друкований засіб масової інформації виявив ініціативу щорічно відзначати кращих земляків методом голосування. Прізвища найдостойніших будуть надруковані в спеціальних збірках.

Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що учасники зовнішнього оцінювання, які зареєструвалися для участі в ньому, але через об'єктивні причини не змогли пройти тестування, мають право взяти участь у спеціально організованому тестуванні. Для цього їм необхідно подати до регіональних центрів оцінювання якості освіти відповідну заяву. До заяви необхідно додати ксерокопію реєстраційної картки та документи, що підтверджують наявність об'єктивних причин, які перешкодили особі взяти участь у зовнішньому оцінюванні.

Пізнавальну активність у дітей дошкільного віку розвивають у дитячому садочку №7 міста Коломиї. Цю експериментальну роботу в навчальному закладі проводять вже протягом двох років. Їхня дослідницька робота і стала темою для обласного семінару-навчання молодих вихователів. З методикою роботи з дітьми в дошкільному закладі знайомилися і наші журналісти.

Коломийська спеціалізована школа I-III ступенів №1 імені Василя Стефаника гостинно запрошує випускників ювілейних років на традиційне Свято школи. Дійство відбудеться 22 травня о 16:00 годині в приміщенні актового залу школи.

12 травня світ відзначає Міжнародний День медичної сестри. Вшановують свято цього дня не випадково. Адже саме 12 травня народилась знаменита британська медсестра Флоренс Найтінгейл. Її самовідданість у порятунку поранених під час Кримської війни викликала захоплення у мільйонів і була гідно оцінена королевою Великобританії Вікторією. Вона подарувала Флоренс діамантову брошку з написом "Блажен хто милостивий".

ІІІ богатирські ігри відбудуться в Коломиї. Змагання пройдуть в суботу 16 травня біля музею Писанки. В них беруть участь найсильніші атлети Західної України. Відкриття о 13.30 годині.

Штормове попередження! Протягом ночі 13-14 травня по області очікуються заморозки на поверхні ґрунту, місцями в повітрі. Повідомляє головне управління МНС України в Івано-Франківській області.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі