друкувати


Візьмемо столицю… голодом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-12 02:24:10
За рішенням мітингу-протесту громадської організації "Народного антикризового спротиву", що відбувся вчора перед адмінбудинком, її активісти Віктор Неміш, Олександр Єнько, Іван Яворський, Андрій Сливоцький поїдуть голодувати під стінами Верховної Ради у Києві.

Висловити своє незадоволення бездіяльністю органів влади у період кризи прийшло небагато людей, та й власне, самих представників влади не було, бо вчора, як відомо, - вихідний. Окрім "антикризівців", на площу вийшли члени родин, де є діти-інваліди, чорнобильці та ошукані вкладники кредитної спілки "Християнська злагода". Останнім громадська організація, що розпочала мітинг, надає юридичний супровід.

За словами Віктора Неміша, їхніми головними вимогами є ухвалення антикризової програми дій, зміна виборчого законодавства, обмеження депутатської недоторканості, реформування правоохоронних та судових органів, проведення Всеукраїнського референдуму про довіру Верховній Раді. Ці вимоги вони вже висловлюють давно. А тепер на часі ще один пункт: відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, чию поведінку пан Неміш назвав жаливою і аморальною. Листи із своїм баченням ситуації в країні вже направлені до Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради.

Із собою "антикризівці" візьмуть намети, каністри для води та кількасот гривень, аби мати за що повернутися додому. Скільки голодуватимуть, молоді люди не знають. Кажуть, що триматимуться до тих пір, допоки не буде прийнято до уваги, хоча б одну їхню вимогу. До речі, у столиці, до них обіцяють приєднатися представники інших міст держави. Стежитимуть за здоров’ям наших земляків під час голодування київські лікарі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі