друкувати


Сьогодні відбудеться перший півфінал "Євробачення"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-12 11:07:00
Сьогодні відбудеться перший півфінал конкурсу "Євробачення-2009". Про це повідомили організатори музичного змагання. На концерті першого півфіналу свої номери представлять учасники з 18 країн.

Першою виступить представниця Чорногорії і далі по порядку - Чехія, Бельгія, Білорусь, Швеція, Вірменія, Андорра, Швейцарія, Туреччина, Ізраїль, Болгарія, Ісландія, Македонія, Румунія, Фінляндія, Португалія, Мальта, Боснія і Герцеговина.

Крім виступів самих конкурсантів, оголошувати яких будуть ведучі Наталя Водянова та Андрій Малахов, організатори "Євробачення-09" підготували для першого півфіналу шоу, в основу якого лягла російська народна міфологія, в тому числі казка про Жар-птицю - символ "Євробачення-09".

За новими правилами голосування на "Євробаченні", введеними в цьому році, десятку фіналістів з 18 конкурсантів оберуть глядачі і члени професійного журі на чолі з російським співаком та продюсером Філіпом Кіркоровим. Шляхом СМС і дзвінків глядачі визначать дев'ять фіналістів, а журі обере десятого претендента на перемогу на Євробаченні-09.

Всього в конкурсі беруть участь 42 країни, і після завершення першого півфіналу будуть відомі 15 з 25 фіналістів, так як Росія і країни Великої четвірки – Велика Британія, Франція, Німеччина та Іспанія - автоматично допущені до участі у вирішальному концерті "Євробачення-09".

Нагадаємо, другий півфінал відбудеться - 14 травня, а фінал - у ніч з 16 на 17 травня, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі