друкувати


"Кримінальний" шутер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-11 10:31:59
З метою попередження несанкціонованого вивезення гравію з річок міліція краю здійснює посилені оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на припинення фактів варварського ставлення до природних ресурсів. Так званий шутер є у прибережній зоні більшості прикарпатських рік. Це однак не означає, що "корисні копалини" цього виду мають бути доступними в необмеженій кількості і вибиратися в місцях, де заманеться. Зрештою, надра є загальносуспільним багатством, тож несанкціоноване вибирання копалин, а тим паче, коли воно нерідко поставлене на конвейєр, - це вже крадійство.

За три тижні відпрацювання місць, де існували стихійні річкові кар’єри, а також на дорогах, прилеглих до річок, мобільні групи міліції затримали понад 60 вантажівок з піщано-гравійною сумішшю, річковим каменем чи піском. У кожному разі водії не мали не те що документів, а будь-якого права вивозити гравій. Понад те, внаслідок вжитих заходів припинено роботу кількох одиниць спецтехніки, якою завантажувалися автомобілі. До слова, окремі з них, було зафіксовано у Коломийському районі, експлуатувалися узагалі незаконно. З берега Прута на штрафмайданчик доправлено трактор-навантажувач без номерних знаків, водій якого, як встановлено, надавав послуги власникам автомобілів з видобування і завантаження піщано-гравійної суміші.

Спільно з Державною екологічною інспекцією та природоохоронною прокуратурою міліція надалі здійснюватиме додаткові заходи щодо захисту русел водних потоків від стихійного вибирання гравію. При цьому правоохоронці сподіваються не тільки на розуміння громадськістю необхідності зберегти природні ресурси, але й на допомогу у виявленні та припиненні фактів незаконного добування гравію з корисливою метою.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі