друкувати


Коломия відзначає 64-ий День Перемоги (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-09 12:34:20
Сьогодні, 9 травня, Коломия урочисто вшановувала пам'ять тих, хто ціною власного життя і здоров'я здобував волю і незалежність рідної землі під час Другої світової війни, яку за часів Совєцької влади прийнято було називати Великою Вітчизняною.

Вранці представники міської і районної влад відвідали ветеранів, які знаходяться на лікуванні у центральній районній лікарні. Колишнім посивілим солдатам було вручено квіти і солодкі презенти. А опісля біля міської ратуші було сформовано святкову колону, у якій урочистим ходом через середмістя, у супроводі духового оркестру, до площі Героїв рушили ветерани усіх воєн, представники влади, громадськість міста. Біля меморіалу на площі Героїв ветеранів зустрічали діти, вручали їм квіти і бажали всіляких гараздів.

Як уже багато років поспіль, над площею полинула пісня, яка стала символом скорботи цього дня – "Степом, степом…". До пам’ятника невідомому солдату лягають вінки і квіти від міського голови Юрія ОВЧАРЕНКА, секретаря міськради Ігоря ГРАДІЛЯ, голови районної державної адміністрації Михайла ВІНТОНЯКА, його першого заступника Степана СТАСЮКА, від військовиків, ветеранів, школярів. Біля меморіальних плит, на яких викарбувано імена полеглих за Коломию героїв, застигли в пошані діти з букетами весняних квітів.

Над площею Героїв метроном вистукує хвилину мовчання. Лунає Гімн України, і урочистий мітинг відкриває привітальним словом міський голова Юрій ОВЧАРЕНКО. Він наголошує на тому, що ми маємо свято берегти пам'ять про ціну, якою дісталась перемога, а завдання органів державної влади – зробити усе, від них залежне, щоб ветерани мали гідну старість.

Перед велелюдним зібранням виступили також голова РДА Михайло ВІНТОНЯК, голова спілки ветеранів війни і праці Михайло ГРИГОРОВИЧ, голова організації всеукраїнського об’єднання ветеранів Богдан ГРУШКА. Владики Микола СІМКАЙЛО та ІОАНН відправили панахиду за убієнними. Над площею пролунали залпи військового салюту.

Після мітингу влада запросила ветеранів на традиційний святковий обід…







Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі