друкувати


Прикарпаття: Нульовий показник інфляції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 04:32:34
Сьогодні прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко провела селекторну нараду з керівниками областей.

В основному розглядався блок фінансових питань, зокрема, протистояння фінансовій кризі, цінова ситуація на споживчому ринку, погашення заборгованості з виплати зарплати і комунальних платежів, обговорення проекту бюджету на наступний рік, проблеми енергозбереження. На початку наради Юлія Тимошенко оприлюднила підсумок виконання державного бюджету з початку року.

Наша область в числі тих, які значно перевиконали планові показники бюджетних надходжень з початку року. Податківці мобілізували до бюджету області майже 325 мільйонів гривень. Приріст до відповідного періоду минулого року – 12 відсотків.

Івано-Франківщина називалась як лідер з зростання надходжень із плати за землю. Приріст цих платежів з початку року склав 55 відсотків.

Якщо загалом в нашій області немає проблем з виконанням бюджетних призначень, зате вони є в окремих сферах. Про це на селекторній нараді говорив голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук.

Наша область згадувалась як така, що має нульовий показник інфляції, тобто безінфляційна. У нас також найнижчий рівень індексу споживчих цін. Вони на головні продукти харчування стабільні, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі