друкувати


Microsoft "проспонсорував" волинське комунальне підприємство

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 03:34:31
Комунальне підприємство "Волинський обласний екскурсійно-методичний центр" невдовзі безкоштовно отримає ліцензійне програмне забезпечення від корпорації Microsoft. Про це під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області розповіла директор підприємства Ніна Пахом’юк.

Як зазначила пані Пахом’юк, "Волинський обласний екскурсійно-методичний центр" у перспективі відкриє курси з підготовки гідів, екскурсоводів тощо, повідомляють Волинські Новини.

Крім того, спільно з громадським об’єднанням "Волинські перспективи" підприємство реалізовує проект "Світ відкритих технологій". Відповідно, підписаний договір з корпорацією Microsoft. Вони надають на безоплатній основі програмного забезпечення на суму 24 тисячі доларів США. У рамках проекту планується відкрити інформаційний центр. У ньому, ймовірно, будуть проводити навчання інформаційним технологіям із видачею іменного сертифікату наприкінці навчання. Інформаційний центр можливо відкриється у цьому місяці.

Крім того, за словами Ніни Пахом’юк, її комунальне підприємство планує на початку червня організувати виставку, присвячену зеленому туризму. Голова бюджетної комісії Василь Байцим запропонував цю виставку провести паралельно з іншою – "Волинь-Агро" (відбудеться 4-5 вересня – "ВН"). Проте директор "Волинського обласного екскурсійно-методичного центру" вважає, що кращий термін – розроблений ними самими, оскільки таким чином можна ще на початку туристичного сезону запрезентувати можливості сільського туризму Волині. Пані Пахом’юк розповіла, що у заході вже готові взяти участь до 20-ти людей, що займаються у цій галузі. Крім самої виставки, планується провести наукову конференцію, семінар із готельного і ресторанного бізнесу, а також круглий стіл.

Комунальне підприємство, яке очолює Ніна Пахом’юк, планує займатися і турагентською діяльністю, відкрити власний веб-сайт та інтернет-магазин.

Депутати-члени бюджетної комісії Волиньради схвально поставилися до пропозицій пані Пахом’'юк. За словами обранців громади Волині, вперше за кількарічну роботу підприємства вони чують конструктив (Ніна Пахом’юк була призначена на посаду приблизно місяця тому – "ВН").

Обговорити на форумі