друкувати


Пам’яті фотомайстра - пам’ятний фотоконкурс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 10:45:26
В Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї виставлено роботи учасників національного конкурсу імені Степана Назаренка "Фотопортрет". Проект заснований у 2006 році прикарпатськими фотомитцями і присвячений 75-річчю з дня народження Степана Григоровича. Другий фотоконкурс присвячено 20-річчю Національної спілки фотохудожників України.

Вся українська фотографічна спільнота з великим ентузіазмом підтримала починання своїх колег з Івано-Франківщини. Фотографи з усіх регіонів України представили на конкурс майже півтори тисячі робіт. Проект продовжує і розвиває найкращі традиції української портретистики, проте до змагань допускають не лише академічні портрети, а й репортажні та експериментальні фотографії.

Велика культурно-мистецька громада Івано-Франківська має можливість оглянути чудові роботи фотомайстрів у міській ратуші. Милуватися ними прийшла і родина Степана Назаренка. Цього року вперше у конкурсі взяв участь його онук Андрій — студент Національного технічного університету нафти і газу.

"Дуже пишаюся, що в мене був такий дідусь, — говорить Андрій Назаренко, — дуже радий, що є люди, які можуть створити такий хороший пам'ятник, як фотоконкурс його імені. Дуже вдячний спілці фотохудожників, Ростиславу Кондрату, Тетяні Павлик, усім людям, які долучаються до цього конкурсу, його організації".

Степан Назаренко був умілим організатором, який згуртував довкола себе численних однодумців і послідовників. Він був одним із засновників Національної спілки фотохудожників України, першим головою її Івано-Франківської обласної організації.

Заслуги пана Назаренка перед українською фотографією відзначено обласною премією імені Василя Стефаника, почесною відзнакою "За подвижництво в культурі Прикарпаття", стипендіями Міністерства культури України, низкою урядових нагород. Національний фотоконкурс — данина пам'яті відомого митця, патріарха української фотографії Степана Назаренка, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі