друкувати


На Груні є своя церква

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-08 10:38:22
В селі Голови на присілку Шкірівський Грунь, що на Верховинщині, відбулася знаменна подія в історії духовного розвою Гуцульщини. Єпископ Коломийський і Косівський УПЦ-КП Кир Іоан урочисто освятив новозбудовану Церкву.

У святковому ритуалі відкриття та освячення храму на високогірному присілку взяли участь декан УПЦ КП Верховинського району о.Дмитро Михалків, священослужителі сільських церков Верховинщини, голова Верховинської РДА Петро Кермощук, керівники державних установ та організацій району, парафіяни Голів та довколишніх сіл краю, повідомляє прес-служба ОДА.

Єпископ Коломийський і Косівський УПЦ-КП Кир Іоан спільно з духовенством району відслужили першу службу Божу в освяченому храмі. У своїй проповіді Владика Іоанн щиро подякував керівництву райдержадміністрації, сільській громаді села Голови та усім добрим людям, які сприяли фінансово, надавали допомогу будівельними матеріалами, споруджували духовний храм для горян.

За особливий внесок у справу відродження духовності, піднесення ролі Церкви у житті суспільства і держави єпископ вручив голові райдержадміністрації Петру Кермощуку найвищу церковну нагороду Української Православної Церкви Київського Патріархату – Орден Святого Рівноапостольного Князя Володимира.

Обговорити на форумі