друкувати


На Прикарпатті відзначать день Європи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-07 10:55:42
Це свято святкують в Україні починаючи з 2003 року. 16 травня відмітять його і в Івано-Франківську, проведуть вікторини та конкурси для мешканців міста. Молодим людям у формі гри розкажуть більше про Європейський Союз.

Також студенти з різних країн, що навчаються у вищих навчальних закладах Прикарпаття погодились відкрити свої тематичні палатки. Вони повідають городянам про культуру, історію своєї країни. До Івано-Франківська на свято завітають представники консульств окремих європейських країн в Україні, повідомляють в міському управлінні економіки та євроінтеграції.

Поки ми виступаємо у транскордонній співпраці як партнери, бо ще не є повноправним членами ЄС. Втілюючи проекти по різних напрямках обласний центр Прикарпаття зможе отримати фінансову підтримку.

"Налагодження співпраці та інтеграція вітчизняної економіки до країн, що входять у Європейський Союзу є основним і першим нашим кроком, - розповідає начальник міського управління економіки та інтеграційного розвитку Богдан Білик. - Думаю, якщо залучити східні регіони нашої держави до співпраці, щоб вони мали змогу пересвідчитись наскільки легше та простіше працювати підприємствам тих країн, що входять до ЄС і наскільки там дисциплінованіша законодавча система, вони б також прагнули до ЄС".

Чиновник переконаний, що приєднання до євроспільноти неминуче для України. "Ця кооперація у період фінансової кризи чітко підкреслює, що спільними зусиллями можна вийти із складних економічних ситуацій. Наприклад, зв’язки Польщі з іншими країнами дозволи цій державі майже не відчути кризи", - підкреслює економіст.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі