друкувати


В Яремче ознаковано 25 кілометрів веломаршрутів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-06 12:52:44
Протягом 2-5 травня завершено ознакування чотирьох нескладних веломаршрутів, які стартують з Яремче. Це маршрут до монастиря Св.Андрія, на водоспад "Жіночі Сльози", кільцевий маршрут через присілок Багрівець та оглядовий велошлях по місту Яремче. Про це повідомляє інтернет-сайт проекту "ВелоКраїна". Загалом ознаковано вже близько 25 кілометрів велошляхів.

Перед початком робіт з ознакування відбувся навчально-практичний семінар, який провів начальник відділу організації туристичної діяльності обласного управління туризму Григорій Мельник. Відтак, ознакування нових веломаршрутів повністю відповідає обласним стандартам і наноситься фарбами на дерева та інші тверді об’єкти на шляхах, повідомляє Яремче.org.

Над ознакуванням перших веломаршрутів працювала міжнародна група волонтерів з Києва, Львова та Мінська.

Проект "ВелоКраїна" здійснюється ММГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" м.Яреме за участі українських та румунських партнерських організацій та за співфінансування Європейського Союзу. Раніше цього року проект "ВелоКраїна" вже встановив 250 велостоянок на території регіону, відновив п'ять придорожніх місць відпочинку та уклав угоди про співпрацю з десятьма закладами прийому туристів, які невдовзі стануть велосипедними.

Протягом найближчих тижнів проект має завершити ознакування 18 запланованих веломаршрутів на території Яремчанського регіону та перейти на інші райони Карпат.

Обговорити на форумі