друкувати


Новини "спортивної" Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-05 06:51:38
- 29-30 квітня в м.Коломия відбувся фінал області з міні-футболу серед дівчат, який проводився на стадіоні "Юність". В змаганнях брали участь 8 команд. Почесне перше місце посіла команда політехнічного коледжу, друге місце – індустріально-педагогічний технікум, третє місце дісталося студенткам педагогічного коледжу, - повідомив головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради, Анатолій Бурнаєв.

6-7 травня під патронатом відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради буде проведено заключний вид спартакіади в місті серед студентів з легкої атлетики. Цим змаганням передували такі етапи як: крос, баскетбол (юнаки і дівчата), волейбол (юнаки і дівчата), настільний теніс, міні-футбол (юнаки і дівчата). У завтрашньому святі спорту планує взяти участь 9-10 команд. Після завершення етапу легкої атлетики буде підбито підсумки по всіх видах спорту, переможців буде нагороджено кубками та грамотами. Результати наших спортсменів буде враховано при формуванні команди з легкої атлетики для участі у літніх юнацьких іграх області в місті Івано-Франківську з 15 по 17 травня.

Змагання, які візьмуть старт завтра, є підготовкою для наших юнаків та дівчат перед обласними з легкої атлетики, які будуть проводитися 21 травня в Коломиї. Планують посперечатися між собою представники 20 команд. А по попередніх результатах в загальному заліку по всіх вже проведених змаганнях команди міста Коломиї впевнено посідають друге місце відразу за Івано-Франківськом.

В місті також планується провести ряд інших заходів. В середині травня на базі спортивного комплексу "Локомотив" буде проведено міжнародний турнір пам’яті Петра Федоровича з боксу. Також формується команда в Коломиї з кікбоксингу для участі в юнацьких іграх в місті Івано-Франківську.

- Слід також зазначити, що кількість змагань в нашому місті збільшилася з 20 в минулі роки до 28 цього року. Радує те, що фінансування не зменшено у зв’язку з кризою, але зменшено кількість коштів з 75 тис грн 2008р. до 20 тис грн на цей рік на оздоровлення дітей пільгових категорій, а це є діти з малозабезпечених сімей, сироти, діти, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди та обдаровані діти, - повідомив начальник відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради, Володимир Колесник.

Коломия по праву може називатися спортивною, оскільки вона виховала спортсменів міжнародного рівня. Доприкладу, Ірина Бабурова цього року зайняла 3 місце на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед юніорів. Інна Оробець, заслужений майстер спорту з пауерліфтингу, готується до всесвітніх ігор. В Коломиї найбільше уваги звернено на такі види спорту як: вільна боротьба, бокс, важка атлетика, пауерліфтинг.

Талановитих дітей та студентів нас є багато і потрібно залучати їх чим побільше до спортивних заходів, змагань. І вже найближчим часом з’являться найкращі результати, які заберуть нашу молодь з вулиці в спортзали та на стадіони.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі