друкувати


Прикарпаття: Військові лісники - перевертні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-04 03:53:34
На Прикарпатті порушено кримінальну справу проти лісників, через недбалість яких було незаконно вирубані ліси на 340 тис. грн.

Про це повідомив керівник ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук.

За його словами, за матеріалами перевірки дотримання вимог природоохоронного та лісового господарства, проведеної співробітниками підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю і фахівцями управління лісового та мисливського господарства, військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за виявленим фактами зловживання службовим становищем посадовими особами лісової охорони Делятинського відділення Прикарпатського військового лісгоспу.

Під час перевірки було встановлено, що в місцях, відведених під вирубку лісу, зафіксовані випадки незаконних рубок дерев. Так, на одній ділянці, згідно з лісорубним квитком, було відведено під рубку 18 метрів кубічних деревини (56 дерев ялини, осики та неліквідної деревина), замість цього лісники та майстер лісу дозволили зрубати ще 35 дерев. Аналогічні порушення виявлені і на інших ділянках Делятинського відділення військового лісгоспу.

В результаті неналежного виконання лісниками своїх службових обов'язків державі було завдано збитків на суму майже 340 тис. грн.

Кримінальну справу порушено за статтею 364 ч.2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Обговорити на форумі