друкувати


На хвилях Чорного Черемошу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-05-01 11:55:06
В селі Бистрець Верховинського району відкрито чемпіонат України з техніки водного туризму, який проводитиметься протягом 5 днів на річці Чорний Черемош. Організаторами всеукраїнських змагань виступили Федерація спортивного туризму України, обласна Федерація спортивного туризму та Верховинська районна державна адміністрація.

Чорний Черемош є однією з технічно найскладніших річок в Україні, придатних для водного слалому. Туристичний маршрут по ній є одним з найпопулярніших водних маршрутів в державі. Весняний екстрім знову покликав у гори, на гуцульську ріку професіоналів водного слалому з 10 регіонів України, які представили 17 команд.

Чемпіонат України проводиться на Верховинщині вже п'ятий рік поспіль. Кожного року на Гуцульщину приїжджає все більше і більше туристів-водників, як люблять цей мальовничий край, його надзвичайно привітних гостинних горян. По руслу верховинської ріки, починаючи із села Зеленого, проходить найцікавіший водний маршрут. Так стверджують фахівці водного туризму. В спортивній класифікації він значиться як маршрут третьої категорії складності (всього їх п'ять).

Джерело: Прес-служба ОДА
Обговорити на форумі