друкувати


В Коломийській РДА провели засідання оргкомітету з відзначення Дня перемоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-30 12:27:00
У заступника голови Коломийської райдержадміністрації Мирослава Мацьківа відбулося засідання оргкомітету з відзначення Дня перемоги. Мирослав Дмитрович зазначив, що заходи з нагоди визволення України від німецько-фашистських загарбників почалися ще у кінці березня – з естафети пам'яті.

Щодо 9 травня, то, відповідно до розпоряджень Президента і голови облдержадміністрації, розпорядженням голови райдержадміністрації затверджено відповідні заходи, повідомляє прес-служба РДА.

На засіданні оргкомітету наголошувалось на особливій увазі до ветеранів, учасників бойових дій, інвалідів, вдів. Усі пам'ятні місця, могили, пам'ятники мають бути впорядковані й доглянуті, школярі подбають про роботу шкільних музеїв слави, відвідають односельців-ветеранів, візьмуть участь у місцевих мітингах з нагоди Дня перемоги. Ішлось також про забезпечення ветеранів війни ліками через спеціальну "ветеранську" аптеку". Головний лікар Коломийської центральної районної лікарні Ірина Садов'як повідомила, що такі повноваження має тільки комунальна аптека – у Коломиї це центральна районна аптека № 31.

На оргкомітеті було обговорено заходи, які кожна служба планує провести до 9 травня. Спортсмени мають намір присвятити цій даті весняний крос і велопробіг, представники влади відвідають хворих ветеранів у лікарні, урочистості відбудуться у кожному селі, а міськрайонні – традиційно в Коломиї, на площі Героїв.

Обговорити на форумі