друкувати


Азартні ігри із Законом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-28 12:28:15
В Отинії, що на Коломийщині, податкові міліціонери вилучили 7 гральних пристроїв. На вимогу податкових правоохоронців адміністратор не змогла надати жодних документів, які б засвідчували законність їх встановлення.

Ні ліцензії, ні торгових патентів, ні інших документів, які б підтвердили походження гральних автоматів на момент перевірки не було. Загальна вартість описаних та вилучених "одноруких бандитів" – 70 тис. грн. Загалом, за неповних чотири місяці податкові міліціонери на Прикарпатті вилучили майже дві сотні гральних пристроїв (ігрові автомати, більярдні столи, рулетки та карточні столи), загальною сумою 3 млн. 885 тис. грн. Наразі матеріали проведених перевірок знаходяться на розгляді в суді, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Проте відсутність патентів чи ліцензій не єдиний "огріх" в сфері грального бізнесу. За результатами 43 перевірок, проведених працівниками відділу контролю за розрахунковими операціями ДПА в області в І кварталі п.р., в кожному випадку виявлено порушення – це відсутність спеціального фіскалізованого касового апарату. Очікувана сума штрафних санкцій складає – 302,3 тис. грн. Як стверджують самі податківці, після встановлення такого апарату, коли фіксується кожна копійка, витрачена любителями азарту, виручка від надання таких послуг зростає в десятки разів.

За свідченнями податкової статистики, наразі як фізичним, так і юридичним особам органами ДПС в області видано 3272 патенти на право надання послуг в сфері грального бізнесу. Однак лише один СПД як власник грального бізнесу зареєстрований на території Івано-Франківської області. Зазвичай азарт у прикарпатців розігрівають "гральні бізнесмени" з інших областей.

Обговорити на форумі