друкувати


Прем’єра мюзиклу "Кицин дім" в Коломиї пройшла на УРА!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-27 10:44:26
Мюзикл для дітей та дорослих "Кицин дім" є чи не найпершим кроком дитини, який здійснюється нею у чарівний світ казки. Написана у віршованій формі, вона легко сприймається і запам'ятовується. Музику до вистави написав відомий композитор заслужений діяч мистецтв України Сергій Бедусенко. А журналіст Коломия ВЕБ Портал мала можливість поспілкуватися з провідним майстром сцени Станіславом Якубовським, заслуженим артистом України, режисером-постановником вистави "Кицин дім", який люб’язно погодився відповісти на кілька запитань.

Родом пан Станіслав з славного міста Хмельницького, навчався в Київському інституті ім. М.Поплавського на режисерському відділенні, а Івано-Франківському обласному академічному драматичному театру був вірний протягом 29 творчих років.

- Звідки виникла ідея вистави?
- Я хотів реалізувати матеріал, який почув. Це – прекрасна музика Сергія Діденка, яка мені дуже сподобалася, яку я відчув. Вона мене і надихнула на реалізацію мюзиклу. Сама казка відома давно, з малих років я її пам’ятаю. І задум відразу переріс у чудову постановку. Мюзікл – специфічний розважальний жанр. Я робив музичне шоу для дітей, тому що вони люблять, щоб було весело і динамічно. Завдяки прекрасній музиці, гарній хореографічній постановці, яку забезпечила Мирослава Воротняк, вдалося створити чудовий настрій.

- Чи важко було здійснити постановку "Кициного дому" в матеріальному плані?
- Економилося на всьому. Чим дешевше, тим краще. Вистава вийшла яскравою. Ми досягли максимум результату, здійснивши мінімальні затрати.

- Як вам театральна трупа Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені І.Озаркевича?
- Мені дуже подобається! Вона – молода, а молодь – це завжди енергія, завзяття. Працювати з такими людьми приємно, вони налаштовують на позитивні емоції.

- Розкажіть, будь-ласка, читачеві про репертуар ваших вистав.
- Я поставив близько 19 вистав в Івано-Франківську, з яких 8 казок. До казки, як жанру, я ставлюся з великою любов’ю. Вони мені нагадують дитинство. Але із таких серйозних речей я поставив мюзікл "Моя чарівна леді", оперу "Катерина" за Т.Шевченком, "Майська ніч". Загалом десь 9 робіт, які з успіхом і до сьогодні йдуть в Івано-Франківському обласному академічному драматичному театрі.

- Чи плануєте Ви і надалі співпрацювати з нашим театром?
- Звісно! Моєю першою роботою була казка "Чарівна рукавичка" сім років назад і мені дуже приємно, що вона досі є в репертуарі. І мені хочеться зустрічатися з цим колективом надалі. Є плани поставити дорослу виставу, але поки що це є секрет, - зберігаючи інтригу, з усмішкою мовив митець.

Маленькому глядачу театр подарує яскраве веселе свято, де доброта, дружба і взаємодопомога переможе всі негаразди і проблеми. Казка ця про те, як важливо мати справжніх друзів і ніколи не відмовляти у допомозі тому, хто її потребує, адже друзі пізнаються в біді. Весела музика та запальні танці в поєднанні з акторською грою подарують вашим дітлахам незабутнє свято.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі