друкувати


За гори… заблокуємо трибуну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-27 10:34:36
Члени Івано-Франківського обласного осередку Партії Регіонів подали звернення, до Президента України, Прем’єр-міністра та спікера Верховної Ради щодо наслідків торішньої повені на Заході України.

Щоби, підтримати рішення однопартійців, на Прикарпаття днями прибули керівники Волинської, Закарпатської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької обласних організацій партії регіонів та заступник голови партії Михайло Папієв.

Регіонали розповідають, що у вищезгаданому зверненні йдеться про те, що сьогодні, особливо після візиту Віктора Ющенка на Івано-Франківщину 21 квітня, вже ніхто й не сподівається отримати кошти на ліквідацію наслідків минулорічної повені. Президент чітко сказав, що грошей у держбюджеті немає, а 124-мільйонний борг доведеться гасити з місцевих бюджетів. До речі, на інші ліквідаційні роботи по наслідках стихії потрібно ще 500 мільйонів гривень. Звідки їх узяти, керівництву держави також невідомо.

Отож, на зустрічі в Івано-Франківську Михайло Папієв наголосив, що Партія Регіонів вимагатиме від уряду внести до 1 травня зміни до Держбюджету. Особливо тієї частини, де йдеться про відшкодування коштів на ліквідацію наслідків стихії у Західній Україні. Якщо вимога регіоналів не буде виконана, ті обіцяють знову заблокувати трибуну.

Також сучасні опозиціонери пропонують уряду змінити законопроект, який стосується збільшення кількості висоти для надання статусу гірських районів. Ще категорично проти виплати зарплат бюджетникам із благодійних фондів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі