друкувати


"НІ" - насиллю!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-24 06:13:24
З 10:00 до 13:00 год 28 квітня Профспілка залізничників на всіх залізничних вокзалах проводитиме Міжнародний день єдиних дій залізничників під гаслом "Соціальне "НІ" - насиллю!". В рамках договору про співпрацю між Держсоцслужбою та Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України та з метою популяризації діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розроблено план спільних заходів участі в Акції.

Івано-Франківський ОЦСССДМ рекомендує спеціалістам та волонтерам центрів долучитися 28 квітня 2009 року до проведення акції "Соціальне "НІ" - насиллю!" на залізничних вокзалах, станціях населених пунктів.

Профспілка залізничників зобов’язалась на час проведення акції забезпечити організацію робочого місця для представників центрів і сприяння проведенню належної роботи; інформування через гучномовець рекламного повідомлення про присутність на вокзалі ЦСССДМ.

В свою чергу Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зможуть під час проведення акції надати інформаційні послуги та за потреби проконсультувати громадян, поширити друковану продукцію соціального спрямування (буклети, листівки, візитки тощо).

"Це є всеукраїнська акція, яка покликана привернути увагу до діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з тією метою, щоб люди знали, коли в них в житті сталося насильство, то куди їм звернутися. На акції будуть присутні психологи з міських та районних Центрів соціальних служб. На центри покладаються обов’язки допомоги особам, які постраждали від насильства. Багато людей навіть і не знають, що у Верховині діє обласний Кризовий центр психологічної допомоги і за 2 роки його існування з нашого міста там побувало вже 6 осіб. Там людина може знаходитися до 9 місяців, забезпечена житлом, харчуванням та психологічною допомогою. Також в нашій області діє Соціальний гуртожиток у Калуші для дітей-сиріт, які закінчили заклади і не мають де жити. Діти мають право там проживати протягом трьох років. Ще також у Івано-Франківську буде створено Центр матері та дитини." - таке звернення пролунало від начальника Коломийського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Лілії Галамейко.

Кожна людина заслуговує щастя, але в життя є свої несподівані повороти, які здатні надламати віру у краще майбутнє. Центри соціальних служб несуть нелегкий тягар проблем суспільства. Тож допоможемо один одному та самі собі подолати таке негативне явище в соціумі, як насильство. Запрошуємо долучитися до акції та впевнено крокувати у завтрашній день з усмішкою на обличчі.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі