друкувати


Події дня. 23.04.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-24 01:09:47
Кримінально-виконавча інспекція Коломийщини відзначила професійне свято і новосілля. 22 квітня Державний департамент України з питань виконання покарань відзначив 11 річницю із дня створення. Коломийська інспекція святкувала в оновленому приміщенні.

24 квітня відбудуться громадські слухання на тему: "Затвердження тарифів надання ритуальних послуг". Початок 24 квітня об 11:00 годині. Цього ж дня о 14:00 годині ще одна зустріч на тему "Перевезення пасажирів на автобусних маршрутах міста". Коломияни запрошуються в зал засідань міської ради, що на проспекті Грушевського, 1, третій поверх.

"Актуальні питання оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Переваги подання звітності в електронному вигляді". Кущовий семінар на таку тему провели представники ДПА. Зустріч відбулася на базі Коломийської податкової. На захід запросили представників сільськогосподарських формувань чотирьох районів.

Тисменицьку ДПІ очолив Візнюк Роман Іванович. Вчора його офіційно представив колективу інспекції голова ДПА в області Валерій Назаров. З жовтня минулого року Роман Візнюк виконував обов’язки начальника ДПІ в Тисменицькому районі, раніше він працював на посаді завідувача сектору роботи з великими платниками податків ДПА в області. Попередній начальник ДПІ в Тисменицькому районі Руслан Бойчук отримав нове призначення. Наразі він є керівником податківців у Верховинському районі, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Психолого-педагогічні аспекти в етнокультурних традиціях. Це обговорювали науковці України на базі Коломийського інституту Прикарпатського університету у рамках дводенної Всеукраїнської науково-практичної конференції. В ній взяли участь студенти та викладачі українських ВУЗів, магістри, професори. До речі, саме 23 квітня психологи України відзначають професійне свято.

В українських містах швидкісний режим для транспортних засобів буде збережений на рівні 60 км/год. Як повідомив заступник начальника Департаменту Державної автоінспекції Сергій Будник, Кабінет міністрів на засіданні схвалив внесений Міністерством внутрішніх справ проект постанови про внесення змін до Правил дорожнього руху. "МВС запропонувало зберегти швидкісний режим у містах, а на автомагістралі – дозволити рух зі швидкістю 130 км/год", - сказав С.Будник. Водночас, представник ДАІ уточнив, що в Україні до категорії автомагістралі належить лише одна дорога "Київ-Бориспіль". "За містом, за умови наявності розділової смуги або бетонної огорожі між смугами руху, швидкість руху не повинна перевищувати 110 км/год", - повідомив С.Будник, додавши, що відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення перевищення швидкісного режиму на 20 км в Україні не фіксується. Представник ДАІ також повідомив, що обмеження швидкості на трасах може здійснюватися за допомогою встановлення спеціальних застережних знаків тільки за умови проведення дорожніх робіт.

Правил пожежної безпеки коломиян навчали школярі. На базі ЗОШ №8 відбувся міський етап Всеукраїнського фестивалю "Юних рятувальників-пожежних". Учасниками змагань стали учні всіх шкіл міста. Вони демонстрували знання та кмітливість у різних розважальних ситуаціях. Пройшов фестиваль юних пожежників і в районі. Про це детальніше в огляді наших журналістів.

У Коломийському геріатричному пансіонаті співали і танцювали. Там відбувся концерт. Присвятили захід Великоднім святам. Такі концерти тут організовують традиційно. Не забули й про солодкий стіл.

Чим відрізняється коломийська писанка від космацької та що робити, щоб Великоднє яйце довго зберігалось? Відповіді на ці запитання знають студенти Коломийського економіко-правового коледжу. Адже, майже півроку вони займалися пошуково-краєзнавчою роботою. Результати своїх досліджень представили на виховному заході "Писанка моя мальована".
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі