друкувати


За квитком на пошту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-23 12:12:54
Участь в урочистостях взяли заступник Міністра Ігор Урбанський, заступник Міністра — голова Державної адміністрації зв’язку Олег Проживальський, Генеральний директор УДППЗ "Укрпошта" Таїсія Замкова, директор Житомирської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Олександр Нечипорук та директор ДП "Розрахунковий центр Міністерства транспорту та зв’язку" Олександр Аміров (ДП займається розробкою та впровадженням системи електронного квитка в Україні).

У неавтоматизованому відділенні поштового зв’язку №1 с. Ставище (Житомирська обл., Брусиловський р-н) Міністр протестував механізм купівлі квитка шляхом замовлення його по телефону, а в районному центрі Брусиловського р-ну – Коростишеві – в автоматизованому режимі: з виведенням інформації про маршрут на операційне вікно. "Ми продемонстрували, що придбати електронний квиток можливо як через автоматизоване, так і через неавтоматизоване поштове відділення: будь-який бажаючий зможе купити квиток навіть у тому відділенні, де немає Інтернету", - підкреслив Міністр.

Під час урочистостей Йосип Вінський наголосив, що "Єдиний електронний квиток" - інноваційна система, що не має аналогів. "Аналогів цій системі в Україні немає, тому, створюючи її, нам довелося все починати з нуля", - сказав Міністр.

"Анонсуючи наприкінці листопада впровадження цієї системи та запуск механізму продажу квитків за системою електронного квитка у відділені Укрпошти вже навесні цього року, мало хто вірив, що нам вдасться це зробити, - сказав Йосип Вінський. – Проте сьогодні своїми діями ми ще раз доводимо: поступово, але дуже наполегливо ми досягаємо поставлених цілей. І цим нововведенням Україна підтягується до рівня передових країн світу".

Міністр нагадав, що його принциповою позицією є наближення послуги до людей і надання можливості продажу квитків навіть у найвіддаленішому населеному пункті. "Щоб бабусі будь-кого з нас не доводилося їхати до міста і стояти в чергах, а вона мала можливість спокійно придбати квиток на пошті в своєму селі, - сказав Йосип Вінський. Міністр підкреслив, що, наприклад, у с. Ставище немає кас продажу залізничних чи авіаквитків, тож бажаючому їх купити довелося б їхати до Житомира.

Початок продажу квитків у відділенні Укрпошти - лише початок впровадження механізму електронного квитка: нині громадяни мають можливість придбати авіа та залізничні квитки. Наприкінці місяця стартує процес підключення автобусних станцій – тобто, можливості продажу квитків в автобусному міжміському сполученні. "Технічно це дуже копітка робота, - сказав Міністр. - Ми починаємо з однієї локальної точки, і по принципу модуля - модуль за модулем – триватиме приєднання всіх пунктів до системи". Протягом цього часу буде вибудовано модель взаємин та розрахунків з перевізниками – залізницею, автотранспортниками, авіацією, триватиме розробка необхідної нормативно-правової бази, покращуватиметься якість сигналу для роботи системи тощо. "Сьогодні роботи не закінчені, вони тільки розпочинаються. Головне, що ми маємо чітку мету: забезпечити наших громадян якісними транспортними послугами", - сказав Йосип Вінський.

"Наше завдання – щоб ця система запрацювала в інтересах людей", - наголосив Міністр.

Довідка. За допомогою системи пасажири отримають можливість замовляти електронні квитки на всі види транспорту з одного населеного пункту в інший, навіть якщо між ними немає прямого сполучення (при цьому система автоматично формує варіанти пересадок та час стику різних видів транспорту). Наприклад, із села до обласного центру — автобусом, далі — поїздом до міста, а з міста за кордон — літаком — і все це один квиток, який можна буде придбати в одному місці: туди і назад. Купити єдиний квиток на різні види транспорту можна буде в поштових відділеннях "Укрпошти", у майбутньому – замовити через Інтернет.

Уся інформація про купівлю-продаж квитків надходитиме до єдиного комп’ютерного центру, повідомляє Укрпошта.


Обговорити на форумі