друкувати


Українці найбільше довіряють Церкві, друге місце - українська армія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 09:03:05
Серед суспільних інституцій найбільшою довірою у населення України продовжує користуватись Церква, про що заявили 61,2% опитаних. Друге місце за рівнем довіри громадян країни посідає українська армія (28,7% довіри), за якою слідує міліція (16,4%). Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія GfK Ukraine у березні 2009 року, – повідомили РІСУ в Інституті релігійної свободи.

Згідно з опитуванням, станом на березень 2009 року найменшим ступенем довіри громадян України користуються політичні інституції. За період з листопада 2008 року знизився рівень довіри до Президента України (до 5,4%), Кабінету міністрів України (до 6,3%), Верховної Ради України (до 2,7%) та політичних партій (до 3,2%).

Серед бізнес-інституцій рівень довіри до українських компаній, компаній з іноземним капіталом і страхових компаній залишається незмінним, а баланс довіри і недовіри навіть поліпшується. Проте банки продовжують втрачати довіру населення (зниження рівня довіри до 8,5%).

Опитування проводилося з 1 до 15 березня 2009 року. Вибірка опитування складає 1000 респондентів та є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. В опитуванні брали участь особи старше 16 років. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю.

Обговорити на форумі