друкувати


Євреї та мусульмани разом боротимуться з ксенофобією і екстремізмом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 08:54:23
Народний депутат України Олександр Фельдман, президент Українського єврейського комітету, та Муфтій України Шейх Ахмед Тамім, голова Духовного Управління мусульман України, під час зустрічі 16 квітня в Києві відзначили важливість розвитку міжрелігійного діалогу і засудили псевдорелігійний екстремізм.

Як повідомив РІСУ співорганізатор зустрічі Радник Голови держкомітету України у справах національностей і релігій кандидат наук Володимир Матвєєв, депутат Олександр Фельдман висловився за розвиток конструктивної взаємодії мусульманської і юдейської спільнот і підкреслив свою готовність підтримати мусульман України на законодавчому та інших рівнях.

Парламентар розповів про допомогу кримським татарам, яку він їм надавав і про досягнення у справі припинення поширення ксенофобськой літератури, що розпалює міжконфесійну і міжнаціональну ворожнечу.

Шейх Ахмед Тамім, у свою чергу, відзначив важливість спільного розвитку юдео-мусульманського діалогу і протидії екстремізму.

Учасники зустрічі домовилися про необхідність встановлення не просто гармонійних стосунків між релігійними організаціями, а взаємної допомоги у вирішенні конкретних питань. Було домовлено організувати і провести в 2009 році конференцію з питань розвитку мусульмансько-юейського-християнського діалогу, як інструменту пом'якшення кризи.

Обговорити на форумі