друкувати


Йшли гуцули у солдати…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 12:04:57
Вчора 116 молодих прикарпатців поповнили лави Збройних Сил України. Урочисті проводи з оркестром їм влаштували на території обласного військкомату. Усі хлопці були скеровані до війська в рамках призовної кампанії "Весна - 2009", яка розпочалась 1 квітня цього року і триватиме до 31 травня. Загалом під час цього весняного призову військову форму вдягнуть 672 юнаки з Івано-Франківщини.

"Вже на сьогодні можна сказати, що призовна кампанія проходить у нас на високому рівні і без зривів, - зазначив обласний військовий комісар Геннадій Долгашов. – Хочу відзначити високу явку призовників до призовних дільниць. Це показник того, що хлопці йдуть до армії за власним бажанням, а значить виконуватимуть свої обов’язки сумлінно".

Загалом юнаки, призвані з Івано-Франківської області, за словами представників частин, мають у війську добру репутацію. Як наголосили офіцери, прикарпатців вирізняє серед інших хлопців їх працелюбність, вміння точно виконувати накази, висока сумлінність. Обширною є і географія служби юнаків.

Цього разу їх скеровуватимуть по всіх регіонах нашої держави – від Донецька до Севастополя. 450 призовників буде направлено до сухопутних військ, а 20 найкращих представників регіону представлятимуть Івано-Франківськ у так званій "Президентській роті".

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний регіональний медіа центр МО України
Обговорити на форумі