друкувати


В.Ющенко: Тридцять днів на претензії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 11:00:16
Станом на 15 квітня, у регіонах, які потерпіли від повені, не відбудовано 42% пошкоджених доріг, 15% мостів та 20% берегоукріплень. Щоправда, дві третини усіх відновлювальних робіт уже виконано, цього року мусимо їх завершити", – наголосив Президент України Віктор Ющенко під час робочої наради в Івано-Франківську.

Як повідомив голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, кредиторська заборгованість уряду за виконані роботи на 634 об’єктах на Прикарпатті становить 120 млн грн. На відновлювальні роботи в області цього року необхідно ще 548,7 млн грн. Глава держави поставив завдання повністю відновити інфраструктуру в постраждалих регіонах до кінця року.

Водночас Президент України відзначив суттєвий прогрес у питанні забезпечення житлом постраждалого населення. "Практично все, що стосується вирішення питань на рівні родин, реалізовано", - сказав Віктор Ющенко. Він зокрема відзначив, що за неповні вісім місяців було побудовано 1296 житлових будинків і, таким чином, "до нового року закрита тема житла".

Звертаючись до голів ОДА, Президент звернув увагу на важливості вирішення питання зі скаргами громадян, що ще надходять з приводу виплати їм компенсацій та понесених збитків тощо. З цього приводу Президент наголосив, що найближчим часом місцева влада має провести відповідну інвентаризацію з тим, щоб усі претензії громадян були ретельно розглянуті. "Ми повинні на рівні районних, обласних адміністрацій, органів місцевого самоврядування оперативно провести інвентаризацію і зреагувати на ті претензії, які лишилися по невиконаних підрядниками контрактах (з будівництва)", - сказав В.Ющенко. "На це я відводжу 30 днів. Просив би персонально взяти це питання на контроль".

Серед позитивних зрушень Глава держави також відзначив виплату більш ніж 1 млрд гривень матеріальної допомоги. "Тим не менше, - додав Віктор Ющенко, - ця робота не завершена. Є скарги, і на жаль, непоодинокі, на які потрібно місцевій владі, перш за все органам місцевого самоврядування, реагувати".

Обговорити на форумі