друкувати


Вчора відкрилася Всесвітня цифрова бібліотека

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-22 09:22:23
З 21 квітня Париж (Франція) може вважатися світовою бібліотечною столицею. У штаб-квартирі ЮНЕСКО відкривається Всесвітня цифрова бібліотека. Це унікальне сховище забезпечить доступ до творів культури і архівів різних країн світу на семи мовах.

В електронній пам'яті бібліотеки - не тільки рукописи, рідкісні книги, карти та фотографії, але навіть фільми і звукозаписи. Опис кожного матеріалу, що супроводжується відеосюжетами пояснень, полегшить роботу відвідувачам. Своїми матеріалами і досвідом зі Всесвітньою цифровою бібліотекою поділилися державні бібліотеки більше десятка країн, і всі фонди будуть доступні безкоштовно. Учасниками проекту вже стали Росія, Франція, Бразилія, Швеція, Мексика, Сербія, Катар, США, Ірак, Китай та Ізраїль. В майбутньому творці Всесвітньої цифрової бібліотеки планують розширювати список учасників. Єдина умова - наявність доступу в мережу Інтернет, повідомляє Освітній портал.

На створення електронної бібліотеки було потрібно чотири роки. Ініціатором створення проекту був директор Бібліотеки Конгресу США Джеймс Біллінгтон.

Обговорити на форумі