друкувати


Чи зможе Польща організувати Євро без України?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-21 12:40:22
Сайт 2012ua.net надає необхідне роз'яснення з приводу інформації, яку позавчора розповсюдив портал onet.pl.

Нагадаємо, в неділю ввечері на спортивній сторінці цього польського сайту з'явилося повідомлення, згідно з яким, колишній президент PZPN, а нині координатор організації Євро-2012 у Польщі, Міхал Лісткевич нібито зізнався у тому, що під час свого останнього візиту до Варшави президент УЄФА Мішель Платіні цікавився спроможністю польської сторони самостійно організувати чемпіонат Європи 2012 року. Насправді, ця інформація відповідає дійсності лише наполовину, повідомляє Газета.ua.

У своєму нещодавньому інтерв'ю програмі "Faktach po Faktach" від 16 квітня на телеканалі TVN24 Міхал Лісткевич дійсно обмовився, що Платіні поставив польським футбольним можновладцям питання - чи зможе Польща організувати Євро без України? Але пан Лісткевич одразу зробив дві суттєві ремарки, першою з яких висловив можливість того, що президент УЄФА міг поставити таке саме питання й українцям, а другою розставив часові рамки, заявивши, що це мало місце взагалі рік тому (в липні 2008 року - прим. 2012ua.net). На запитання кореспондента телеканалу "Чи ставив таке питання Платіні під час свого останнього (16-17 квітня - прим. 2012ua.net) візиту до Варшави?" Лісткевич рішуче відповів: "Ні, в цей раз не ставив".

Вмінню польських журналістів роздмухувати сенсації з нічого можна лише тільки позаздрити. Один з дописувачів сайту onet.pl так прокоментував появу цієї новини - typowe Polskie "dziennikarstwo". Як-то кажуть, коментарі зайві. До речі, на те саме питання Платіні у 2008-му поляки відповіли ствердно.

Обговорити на форумі