друкувати


"Ясенові" писанки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-21 11:12:42
У дитячому санаторії "Ясень", що в Рожнятівському районі, розпочалася справжня писанкова казка. Маленькі, великі і зовсім величезні писанки — це витвори фантазії та рук педагогів і вихованців санаторію. Писанки із дерева, бісеру, справжні, писані по яйці — в обрамленні квітів, на гойдалках. А особливе диво — повітряні писанки.

Це своєрідний винахід ясенських творчаків, виготовлені вони в технології пап'є-маше на повітряних кульках. А ще — писанки із ниток, лози. Чого лише не придумали ці фантазери, повідомляє ОТБ "Галичина".

Зеновій Васильків, головний лікар санаторію, розповідає, що керівництво і вихователі санаторію хотіли зробити Великдень для дітей особливо яскравим, щоб малюки святкували його так, як вдома. А оскільки весна ще не сильно дала про себе знати, вирішили у першу чергу прикрасити ще похмурі дерева.

І справді, яскраві рукотворні барви наблизили святковий настрій, нагадали дітям і дорослим про свято. Особливо приємним приготування до свята зробили юні артисти ансамблю "Маленькі бойки", які співали чудесні гаївки.

Обговорити на форумі