друкувати


Діяльність колекторських компаній узаконять

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-17 03:47:14
На Прикарпатті презентували законопроект Міністерства юстиції, який регулюватиме роботу колекторських компаній. Міністерство планує видавати ліцензії та проводити реєстр колекторських фірм.

Згідно законопроекту колекторські компанії самі повинні подати відповідні документи та пройти процедуру державної реєстрації. Тобто виконання зобов’язань щодо легалізації колекторської компанії як юридичної особи, повідомив начальник Івано-Франківського обласного управління Міністерства юстиції Владислав Ливенець. У Мін’юсті ще вирішують питання надання органу, який би контролював діяльність колекторської компанії. Ливенець переконаний, що таким чином держава хоче збільшити контроль у цій діяльності.

Відповідно до проекту Закону "Про внесення змін ст. 9 Закону "Про ліцензування деяких видів господарської діяльності". Також мовилось і про аналіз звернень, які надходять до Міністерства юстиції. Висновок проведеної роботи – більшість громадян не обізнані з ініціюванням дисциплінарної відповідальності у суддів, а також з повноваженнями Мін’юсту. Значна кількість заявників викладають у своїх скаргах інформацію, що не стосується суті справ. Інколи до звернень не надаються документи, які б порушували суддею законодавство.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі