друкувати


Івано-Франківськ: Виставка художньої вишивки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-17 03:37:28
Свої твори представляють Софія Лесів з Моршина на Львівщині та Ганна Сов’як з Коломиї. Ганна Сов’як спеціально приїхала на день із Києва, де паралельно також виставляє свої картини.

У столиці у неї вже була не одна персональна виставка, а от в Івано-Франківську – перша. А ще майстриня працює з дітьми та студентами (також у столиці, куди її радо запрошують), проводить майстер-класи, навчає молодь вишивати. Народне мистецтво було її повітрям з дитинства, адже народилася в гуцульському селі Спас, де бережуть давні традиції. Вишиває усе – від серветок до сорочок і картин. На великодній виставці представила, зокрема, цікаву композицію Фольклор, відшиту зі зразків народного художника Михайла Біласа, що представляє різні етнографічні групи українського народу, їхні звичаї.

Софія Лесів з Моршина, захопилася художньою вишивкою тільки у 60-річному віці: такі живі, самобутні й досконалі її квіти та краєвиди, вишиті гладдю. Майстриня – з родини повстанців, тож виросла на засланні, в Красноярському краї. На батьківщину повернулася у 1964 р. вже разом з чоловіком, що теж відбував заслання. У її серці – любов до України, її незрівнянної природи і, звичайно, до мистецтва. В Івано-Франківську Софія Лесів представляє свою творчість удруге , повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі