друкувати


Прикарпаття: Горілка і цигарки забрали життя двох людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-17 03:33:11
Незважаючи на те, що з початку року на Івано-Франківщині дещо стабілізувалася ситуація із пожежами, прикрі факти загибелі людей у вогні реєструються й надалі. Цьогоріч трагічних випадків було уже більш, як тридцять. А 14-го квітня вогонь забрав життя ще двох прикарпатців.

Сьома година ранку для сільських жителів – час доволі пізній. Адже більшість із них прокидаються ще до сходу сонця. Тому й не дивно, що о такій порі біля одного із житлових будинків у селі Солотвино Богородчанського району зібрався чималий натовп людей. А на цьому обійсті сталося нещастя: вогонь забрав життя двох чоловіків. Першими дим із будинку помітили найближчі сусіди, які викликали рятувальників і заходилися самотужки гасити пожежу. На поклик сусідів господар уже не міг відповісти: він був мертвий. Рятувальники, котрі прибули на місце виклику за лічені хвилини, погасили вогонь, проте ані самого хазяїна, ані його колєгу-сусіда повернути до життя було уже неможливо.

Про 52-літнього загиблого господаря люди кажуть: майстер – „золоті руки”. Навіть офіційно ніде не працюючи, чоловік не сидів без копійки: то те полагодить сусідам, то інше. На жаль, українці мають згубну звичку платити за хорошу роботу не лише грошима – у хід ідуть могоричі. Цим на селі нікого не здивуєш.

Саме плящиною оковитої та доброю закускою увечері напередодні розрахувався із сільським майстром за відремонтовану електропилу і його сусід. А щоб тому не було нудно за чарчиною, вирішив скласти йому компанію. Де горілка, там і цигарки... Що стало причиною пожежі та загибелі обидвох чоловіків, наразі невідомо, ведеться дізнання. За таких обставин на матеріальні збитки від вогню зазвичай не зважають, хоча в цьому випадку і вони чималі: згоріли меблі, речі домашнього вжитку, пошкоджені стіни кімнати.

Головне управління МНС в області вкотре звертається до мешканців краю: будьте надзвичайно обережні з вогнем, дотримуйтесь елементарних правил безпеки, адже ціна за недбалість чи халатність іноді буває надто високою – втрачене людське життя, повідомляє МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі