друкувати


Папа Римський сьогодні іменинник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-16 05:50:20
Сьогодні Папі Римському Бенедикту XVI, в миру Йозефу Ратцінгеру, виповнюється 82 роки. Глава Римсько-католицької церкви, що вважається 285-м намісником Святого Петра, святкує цю дату в заміській папській резиденції в Кастель-Гандольфо, в околицях італійської столиці.

Урочистий день з ним розділить невелике товариство - старший брат, баварський єпископ Георг Ратцінгер, і декілька найближчих співробітників. В цю неділю відзначається IV-а річниця сходження Йозефа Ратцінгера на папський престол.

Минулий день народження Папа Бенедикт провів у Вашингтоні, після цього він продовжив свої закордонні візити, побувавши в Австралії, Франції та в країнах західної Африки - Камеруні та Анголі.

Останнім часом низка висловлювань та жестів Римського Первосвященика викликали серйозну полеміку в світі. Так, великий скандал вибухнув в січні 2009 року, коли Йозеф Ратцінгер відмінив оголошене його попередником Каролем Войтилою відлучення від Церкви групи єпископів, послідовників розкольника Лефевра, зокрема англійського прелата Уільямсона, відомого своїми антисемітськими висловлюваннями.

Це рішення викликало широку хвилю протестів. Бенедикту XVI довелося публічно виправдовуватися через римську курію і звертатися з відкритим листом до єпископів світу - факт безпрецедентний в практиці Ватикану.

Не меншу бурю обурення викликали слова Бенедикта ХVI, вимовлені ним в літаку на шляху до Африки: про даремність і навіть шкоду роздачі презервативів як засобу профілактики СНІДу. Ця фразу потім помічники Йозефа Ратцінгера безуспішно намагалися пояснити благими намірами свого шефа.

Зараз Бенедикт XVI готується до однієї з найважливіших і важчих місій свого понтифіката - паломництву в Святу землю (Йорданія-Ізраїль-Палестина), яке відбудеться 8-15 травня, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі