друкувати


Їдете в Україну - залишіть відбитки своїх пальців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-04-15 04:12:37
З 1 січня 2010 року іноземці та особи без громадянства змушені будуть надавати свої біометричні дані для їх фіксації під час оформлення в'їзної візи в дипломатичних представництвах і консульських установах України за кордоном, а також під час проходження прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон (якщо інше не передбачено законом і міжнародними договорами України).

Так вирішила Верховна Рада України ухваливши відповідні зміни до закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

"За" проголосували 252 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Депутати також запланували облаштування пунктів пропуску на державному кордоні відповідними системами біометричного контролю і ухвалили здійснювати ці роботи у рамках відповідної державної програми реконструкції кордону. Цей закон тепер має підписати Президент України Віктор Ющенко. Але, скоріше за все, він його підпише, бо аналогічний закон затвердив Європарламент. Чим Україна гірша? Нехай європейці також залишають свої відбитки пальців та фотографії.

Автор: Іван ГЛУШМАН, UKRGAZETA.cz
Обговорити на форумі